Project omschrijving

Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC)

Opdracht: Ontwikkel een Stappenplan veilig werken

Randvoorwaarden: Conform huisstijl VOC

Vraag

Er komen steeds meer elektrische en hybride voertuigen. Dit vraagt om een andere manier van werken dan aan conventionele voertuigen. Om de veiligheid van het werken aan elektrische en hybride voertuigen onder de aandacht te brengen wil VOC graag een stappenplan ontwikkelen.

Uitwerking

Monteurs die werken met elektrische en hybride voertuigen krijgen uiteraard eerst training om hieraan te mogen werken. Voor deze training hebben we een stappenplan ontwikkeld en laten produceren op magneetplaten. Deze kunnen door de training in de cursus worden gebruikt om de juiste volgorde van werken onder de aandacht te brengen. Daarnaast hebben we een naslagwerk ontwikkeld in de vorm van een boekje, formaat A7. Door dit kleine formaat past het eenvoudig in de overall of werkkleding van de monteur en kan hij of zij ten alle tijden het naslagwerk erbij pakken.

Drukwerk

Playing Captains Company heeft het drukwerk van zowel de magneetplaten als het naslagwerk boekje A7 mogen verzorgen. Bij het produceren van het naslagwerk hebben we goed gekeken naar het gebruik. Het boekje zal voornamelijk door monteurs in de werkplaats gebruikt worden. Vet en vocht mocht dan ook geen invloed hebben op het boekje. Daarom hebben we geadviseerd om het boekje op kunststof te produceren. Dit gaat lang mee en is eenvoudig schoon te maken als er vet of vocht op komt.