Huisstijl ontwikkeling

Wat is een huisstijl?

Playing Captains Company heeft al vele huisstijlen mogen ontwikkelen. Een huisstijl gaat veel verder dan alleen het ontwikkelen van bijvoorbeeld een logo. Maar wat is een huisstijl nu precies?

De betekend van het woord huisstijl volgens ‘Van Dale’: huis·stijl (de; m; meervoud: huisstijlen), manier waarop een bedrijf zichzelf presenteert door aankleding, kleuren, materiaal e.d.

Onze visie van huisstijl sluit hier redelijk op aan. Wij zien de huisstijl van een bedrijf of organisatie als een bewust gekozen manier van presenteren naar de buitenwereld. Ervoor zorgen dat alle uitingen dezelfde ‘look and feel’ hebben en er een eenduidige manier van communicatie gebruikt wordt.

Visuele identiteit

Als je ervoor zorgt dat alle middelen en uitingen volgens dezelfde richtlijnen worden opgemaakt, ga je spreken over een visuele identiteit. Hieronder vallen onder andere:

  • Logo
  • Kleur
  • Typografie (font/lettertype)
  • Vormtaal (vlakken, circels, etc)
  • Beeldgebruik (fotografiestijl)

Alle bovenstaande elementen worden consistent gebruikt in alle middelen van een bedrijf of organisatie. Van visitekaartje, briefpapier tot bedrijfskleding en wagenbelettering.

Wilt u ook een eenduidige communicatie voor al uw middelen kunnen wij dat voor u verzorgen. Wij bewaken uw huisstijl en dragen zorg voor een duidelijke en herkenbare huisstijl. Werkt u daarnaast ook met andere partijen samen, is het raadzaam een huisstijlhandboek  op te stellen. Hierin worden alle elementen opgenomen zodat alle partijen volgend dezelfde richtlijnen werken. Allemaal met als doel een duidelijke en herkenbare uiting op alle vlakken.

Corporate identity

Wilt u nog een stapje verder gaan kunnen we u ook helpen met uw corporate identtity (bedrijfsidentiteit). Hierin worden niet alleen de afspraken over verschijningsvormen (huisstijl) opgenomen, maar ook de manier van communicatie en het gedrag van de organisatie en medewerkers. Zeker bij middelgrote- tot grote organisaties is het belangrijk hier aandacht aan te geven. Volgens onderzoek uit 2003, bestaat het aandeel van de factor gedrag in de identiteit van een onderneming rond de 90%. Communicatie en vormgeving complementeren de resterende 10%.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat Playing Captains Company voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een nadere kennismaking.

Meer informatie

Contact

Playing Captains Company

Reclame- en evenementenbureau

0345 58 00 64
Mail ons direct

Bezoekadres

De vang 5
4191 TM Geldermalsen

Postadres

Postbus 118
4190 CC Geldermalsen