Flyers, folders & brochures

Wat is een flyer?

Een flyer (Engels voor folder) is drukwerk dat vaak bestaat uit één vel papier. Een flyer komt zowel gevouwen als ongevouwen voor en is vaak niet groter dan A5-formaat. De twee meest voorkomende vormen van flyers zijn dubbelzijdig gedrukte, ongevouwen A5 flyers en dubbelzijdige gedrukte A4 gevouwen naar A5 flyers.

In enkele gevallen bestaat een flyer uit meerdere pagina’s, maar in tegenstelling tot ander drukwerk zijn de verschillende pagina’s niet gebonden.

Flyers worden vaak ingezet voor reclamedoeleinden, propaganda of neutrale informatie. Zowel voor een algemene doelgroep, als een zeer specifieke doelgroep.

Neutrale informatie

Flyers met neutrale informatie kom je meestal tegen bij overheids- en zorginstellingen. Denk daarbij aan een gemeentehuis of huisarts. Vaak wordt bij flyers met neutrale informatie gebruik gemaakt van een A4 gevouwen naar A5, of een A4 in een wikkelvouw (3-slagen) naar een staande 3-luik flyer.

Reclamedoeleinden

Wekelijks worden flyers met reclamedoeleinden bezorgt aan zowel geadresseerde en ongeadresseerde doelgroepen. Ongeadresseerde flyers worden vaak huis-aan-huis verspreid en gebeurt minder selectief. Geadresseerde flyers richt zich meestal op een specifieke doelgroep, of gaat mee in een geadresseerd reclame pakket. Afhankelijk van het doel van de flyer kan je één of beide middelen inzetten.

Flyeren

Regelmatig worden op straat ook flyers uitgedeeld. Iedereen die de flyer aan wil pakken, zonder te weten waar de flyer over gaat, mag er een meenemen. Soms worden flyers ook selectief uitgereikt aan passanten die tot een doelgroep behoren, bijvoorbeeld op basis van geslacht en/of leeftijd. Deze manier wordt vooral gebruikt om evenementen of demonstraties mee aan te kondigen. Ook gebruiken politieke partijen of actiegroepen deze inzet van flyers regelmatig om de standpunten over te dragen.

Zoals u hierboven kunt lezen zijn er veel verschillende manieren van flyers en voor de verspreiding daarvan. Playing Captains Company helpt u graag te bepalen welke vorm van flyers voor u, uw bedrijf of uw boodschap het best inzetbaar is. Uiteraard verzorgen wij ook de volledige opmaak van de flyer. Op basis van aangeleverde en/of besproken input maken wij een passend ontwerp. Zodra de flyer akkoord is kunnen we ook het drukwerk en de eventuele verzending, verspreiding en/of handling voor u verzorgen. Zo heeft u nergens omkijken naar.

Digitale flyers

Het komt steeds vaker voor dat flyers elektronisch worden aangeboden. Als wij een flyer voor u ontwikkelen, zorgen we er altijd voor dat de flyer zowel in print als digitaal inzetbaar is. Zo heeft u niet alleen een fysiek exemplaar om te verspreiden en/of uit te delen, maar kunt u ook een digitaal exemplaar als bijvoorbeeld pdf op uw website plaatsen.

Brochures

Het voornaamste verschil tussen flyer en brochures is dat een flyer niet gebonden is, en een brochure wel. Doordat een brochure gebonden is (gebrocheerd) met bijvoorbeeld nietjes of lijm, bevat een brochure vaak meerdere pagina’s. Het aantal pagina’s in een brochure is altijd een veelvoud van vier.

Ook brochures worden in verschillende maten en vormen ingezet voor reclame en promotiedoeleinden. Aangezien er meer pagina’s in een brochure zitten dan bij een flyer, neem dit meer tijd in beslag bij de opmaak. Ook de drukwerkkosten zijn hoger. Brochures worden dan ook veel vaker ingezet voor gerichte doeleinden.

Digitale brochures

Ook bij het ontwikkelen van brochures zorgen wij er altijd voor dat de opmaak geschikt is voor zowel drukwerk als digitaal gebruik. De combinatie van zowel een gedrukte brochure als een online variant komt steeds vaker voor. Een bekend voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de automotive. Brochures van nieuwe auto’s worden nog altijd gedrukt en zijn beschikbaar voor geïnteresseerde terwijl er bijna altijd ook een digitale variant in de vorm van een pdf beschikbaar is.

Meer informatie

We nodigen u graag uit om de verschillende mogelijkheden die bij u passen te bespreken. Ook als u nog vragen heeft over de inzetbaarheid of het verschil tussen een flyer en een brochure helpen we u graag verder. Neem voor meer informatie of voor de mogelijkheden vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie

Contact

Playing Captains Company

Reclame- en evenementenbureau

0345 58 00 64
Mail ons direct

Bezoekadres

De vang 5
4191 TM Geldermalsen

Postadres

Postbus 118
4190 CC Geldermalsen