Event marketing

Wat is event marketing?

Steeds meer bedrijven zetten evenementen in om hun product of dienst in contact te brengen met bezoekers, oftewel potentiele klanten. Er zijn veel verschillende interpretaties van het begrip event marketing. Is ieder evenement georganiseerd door een bedrijf event marketing? Een snelle zoektocht op Google levert ook veel verschillende antwoorden, begrippen en beschrijvingen op. Maar wat verstaat Playing Captains Company eigenlijk onder event marketing?

Event marketing volgens Playing Captains Company

Event marketing focust zicht op het ontwikkelen, verbreden of uitbreiden van de relatie van u en uw doelgroep. Het evenement, of meerdere evenementen, wordt ingezet als marketing- en communicatie instrument, gericht op één of meerdere vooraf bepaalde (uitgenodigde) doelgroepen. Tijdens het evenement komen emotie en beleving samen. Vooraf zijn enkele zaken duidelijke beschreven en bepaald, namelijk:

  • Doelstelling
  • Boodschap
  • Doelgroep
  • Potentiële klant

Zoals je uit bovenstaand wellicht kan lezen, is event marketing een zeer breed begrip in de maatschappij. Wij vinden het echter een harde eis, dat bij het inzetten van event marketing de doelstelling, boodschap, doelgroep en potentiële klant duidelijk gedefinieerd is. Alleen dan kunt u als bedrijf of organisatie event marketing als middel inzetten om uw doelen te bereiken. Om de boodschap die u wilt communiceren, goed en duidelijk overkomt. Event marketing inzetten omdat het u leuk lijkt, in plaats van doelgericht? Een gemiste kans.

Hoe gaan we te werk?

Voordat Playing Captains Company voor u aan de slag kan, gaan we eerst met u in gesprek om de doelen, boodschap en doelgroep goed in kaart te brengen. Daarna kunnen we de insteek van uw evenement gaan bepalen. Op basis van uw budget en wensen gaan wij daarna voor u aan de slag met een conceptvoorstel. Wij zorgen ervoor dat het conceptvoorstel modulair is opgebouwd. Tijdens het bespreken van het conceptvoorstel kunt u zodoende zelf bepalen welke elementen u wel of niet in wilt zetten, om tot het voor u perfecte evenement te komen.

Conceptvoorstel

Nadat het conceptvoorstel is besproken, werken wij deze verder uit tot een concreet plan. We zorgen ervoor dat we nooit uit het oog verliezen waarom u heeft gekozen voor event marketing, en houden de doelen, boodschap en aan te spreken doelgroep dan ook tijdens het hele proces in de gaten. Tijdens uw evenement zorgen wij voor de uitvoering en begeleiding op locatie, zodat u geen omkijken heeft naar organisatorische zaken. U kunt zich de hele dag richten op uw doelgroep en potentiële klanten.

Wij kunnen alles voor u verzorgen, vanaf het eerste idee, de organisatie, uitvoering en begeleiding op locatie tot en met de nazorg. Heeft u liever een deel in eigen beheer, dat is bij ons geen enkel probleem. Heeft u alleen extra mankracht nodig, ook dan kunt u bij ons terecht.

Interesse?

Wilt u weten wat Playing Captains Company voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We leren u graag kennen.

Meer informatie

Contact

Playing Captains Company

Reclame- en evenementenbureau

0345 58 00 64
Mail ons direct

Bezoekadres

De vang 5
4191 TM Geldermalsen

Postadres

Postbus 118
4190 CC Geldermalsen

Locatie PCC kaart