Advertising

Wat is advertising?

Advertising of adverteren is een publicatie die bedoelt is om de lezer te verleiden tot een bepaalde actie. Bijvoorbeeld het aanschaffen van een product of deelnemen aan een actie. Daarnaast wordt advertising ook gebruikt om bijzondere gebeurtenissen of gelegenheden aan te kondigen. Denk bijvoorbeeld aan een jubileum of rouwadvertentie.

Advertising is op veel verschillende manieren mogelijk. Afhankelijk van de boodschap, doelgroep, budget en gewenste resultaat is het goed om naar de verschillende manier van advertising te kijken. Advertising is op te delen in grofweg drie stromingen:

Gedrukte advertising

Denk hierbij aan advertenties in kranten en tijdschriften, maar ook reclame folders en/of flyers.

Adverteren in kranten kunnen we daarnaast opsplitsen in verschillende onderdelen. Playing Captains Company adviseert u graag welke vorm en mogelijkheden het best bij uw uiting passen.

GA (gewone advertentie)

De goedkoopste vorm van kranten advertising is het plaatsen van een advertentie op een advertentiepagina, ook wel GA (gewone advertentie) genoemd. De plaatsingskosten hiervoor zijn het laagst, maar de zichtbaarheid is op deze pagina’s ook het minst. Dat heeft te maken dat de advertentie staat op een pagina met alleen maar advertenties.

IM (ingezonde mededeling)

Een andere optie is het adverteren op een redactionele pagina. De plaatsingskosten hiervoor zijn vaak wat hoger, maar de advertentie staat tussen redactionele artikelen, waardoor de advertentie beter uitkomt. Deze vorm van adverteren wordt ook we IM (ingezonden mededeling) genoemd.

Advertorial

Misschien heeft u wel eens gehoord van een ‘advertorial’. Een samenvoeging van de woorden advertentie en editorial. Dit geeft aan dat de tekst is geschreven met als doel reclame te maken voor een adverteerder. Vaak is er naast of bij de tekst ook een afbeelding geplaatst. Advertorials worden regelmatig geschreven door de redacteur van een krant. Wij adviseren altijd om een kant en klare advertorial aan te leveren die wij voor u geschreven en ontwikkeld hebben.

Redactioneel artikel

Tot slot bestaan er nog de redactionele artikelen. In veel lokale kranten kunt u ruimte vragen voor een redactioneel artikel. Dit is vaak betaalde ruimte om iets te vertellen over u of uw bedrijf. Vaak komt een redacteur van de krant bij u langs voor een interview, wat verwerkt wordt tot een redactioneel artikel. Wij adviseren altijd het artikel op te vragen voor plaatsen, om zelf eventuele aanpassingen te mogen doorvoeren. Een goed alternatief is zelf een redactioneel artikel aan te leveren. Wij helpen u graag met schrijven of redigeren van de copy.

Beeld en gesproken advertising

Het beste voorbeeld hiervan zijn tv-commercials en radiospots.

Samen met onze preffered suppliers kunnen we u begeleiden bij het ontwikkelen van een passend tv- of radiocommercial. De kosten voor advertising op tv en radio zijn vaak een stuk hoger dan gedrukte of online advertising. Afhankelijk van de doelgroep en de boodschap kan het echter wel een zeer krachtig medium zijn. Het bepalen van de juiste zender en tijdstippen is afhankelijk van de doelgroep en het budget. Wij helpen u hierbij graag op weg.

Digitale advertising

Binnen de digitale advertising zijn veel verschillende manieren en stromingen. Dit wordt ook wel adverteren in de nieuwe media genoemd. Enkele voorbeelden van digitale advertising zijn:

 • Onlineadvertenties
  • Banners
  • Skyscrapers
  • Links
  • Expandeble banners
 • DHTML
 • Interstitial
 • Splash
 • Streamspot
 • Online video’s
 • Nieuwsbrieven
 • Webvertorial
 • Social Media

De wereld van digitale advertising veranderd in snel tempo. Hiervan op de hoogte blijven is een vak apart. Wij zorgen ervoor dat wij altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkeling op het gebied van digitale advertising. Er zijn vele vormen en manieren mogelijk. Samen met u gaan we graag in overleg om te bepalen wat voor u of uw bedrijf de meest efficiënte manier van digitale advertising is.

Interesse?

Wilt u meer weten over de verschillende vormen van advertising, of welke vorm het best bij u past? Wij adviseren u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie

Contact

Playing Captains Company

Reclame- en evenementenbureau

0345 58 00 64
Mail ons direct

Bezoekadres

De vang 5
4191 TM Geldermalsen

Postadres

Postbus 118
4190 CC Geldermalsen